37 училища от региона се включиха в кампанията  „Осинови  паметник”
37 училища от региона се включиха в кампанията „Осинови паметник” / netinfo

37 училища и 3682 ученици от област Разград се включиха в кампанията, подкрепена от Областна администрация Разград – „Осинови паметник” – съобщават от пресцентъра на Областна администрация-Разград.

Инициативата е свързана с националното честване на Шипченските боеве, реализира за пета поредна година по идея на Областна администрация Габрово и е под патронажа на президента на Република България Росен Плевнелиев, стартира в началото на юни и продължи до края на месеца.

Целта на родолюбивата идея бе да привлече вниманието на повече учебни заведения в региона и на техните възпитаници, съдействие за което оказа и РИО на МОН-Разград.

В продължение на месец учениците, мотивирани от учители и ръководствата на училищата, имаха възможността да се запознаят и да обгрижват паметниците от нашата история на територията на областта. С този акт децата обогатиха своите знания за историческите събития, за личностите и приноса им за страната, отдадоха почит към миналото и към културното ни наследство.

Информацията, свързана с отчитане на дейностите от кампанията, ще бъде  представена пред Инициативния комитет за честване на „Шипченската епопея”.

В началото на всяка нова учебна година училищата получават нов паметник, на ротационен принцип.