Прокуратурата в Момчилград разследва пътно произшествие с полицейски служител
Прокуратурата в Момчилград разследва пътно произшествие с полицейски служител / netinfo

Районна  прокуратура - Момчилград  провежда разследване срещу Л.Ш., служител на МВР, от гр.София за това, че на 2 юли 2015г. в гр.Момчилград при управление на лек автомобил „Фолксваген Пасат“ е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил средна телесна повреда на Е.С от гр.Момчилград (престъпление по чл.343, ал.1, б.“б“ от Наказателния кодекс).

Пострадалата е служител на МВР. Водачът е изпробван за употреба на алкохол с техническо средство, което е отчело отрицателен резултат.Разследването се провежда от следовател в Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура – Кърджали.

 

Извършен е оглед на местопроизшествие, разпитани са свидетели, очевидци на пътно-транспортното произшествие, назначени са съдебно-медицинска и съдебна автотехническа експертиза.

Катастрофата е станала вчера към 8,45 часа пред полицейското управление на Момчилград. Жената е на 29 години и служителка на МВР,  патрулен полицай, потвърдиха от ОД на МВР Кърджали.

 

От полицията уточниха, че след произшествието пострадалата е транспортирана в МВР болница, по първоначална информация на лекари става въпрос за скъсани коленни връзки.