Ислямска държава пусна ново видео в екзекуция на сирийски активисти
Ислямска държава пусна ново видео в екзекуция на сирийски активисти / БГНЕС, архив

Групировката "Ислямска държава" отне от кюрдските сили контрола върху сирийски град на север от Ракка, съобщи Сирийският център за наблюдение на човешките права (СЦНЧП), цитиран от Ройтерс. Директорът на СЦНЧП Рами Абдел Рахман съобщи, че силите на "Ислямска държава" са превзели град Айн Иса и околностите, отблъсквайки кюрдските "Сили за защита на народа".

"Ислямска държава" разпространи нов видеозапис с убийството на двама обвинени в шпионаж сирийски активисти в нейната крепост Ракка, предаде Асошиейтед прес.

Записът, поместен на свързана с "Ислямска държава" страница във Фейсбук, показва двама млади мъже в оранжеви комбинезони, които казват, че снимали контролирани от групировката райони в Сирия и пращали материалите на човек в чужбина.

Те се представят като 21-годишния Файсал Хусейн Хабиби и 20-годишния Бишр Абдул-Азим. Двамата казват, че получавали по 400 долара на месец.

После на записа се вижда как те биват вързани за дърво, след което маскирани мъже ги застрелват в главите от упор. "Ислямска държава" е убила стотици хора, откакто през юни миналата година провъзгласи халифат, чиято фактическа столица е Ракка.

Източник: БТА