Приключи проекта ИБИС- Интернет Бизнес Информационна система
Приключи проекта ИБИС- Интернет Бизнес Информационна система / netinfo

През месец юли, 2015 г. приключи изпълнението на проект „ИБИС – Интернет Бизнес Информационна Система”, MIS code: 2007CB16IPO008-2013-3-065, финансиран по Програма ИПП между Република България и Република Турция. Проектът бе изпълнен от „ЛИАД - Люлебургас Бизнес Асоциация“, Република Турция в партньорство с „Алианс за регионални и граждански инициативи (АРГИ) – клон Хасково“, Република България. В рамките на изпълнението му, двете организации работиха за насърчаване развитието на трансграничния регион Хасково – Къркларели.

Целта на проекта беше да повиши конкурентоспособността и устойчивото икономическо развитие в трансграничния регион, и да се постигне максимално социално и икономическо сближаване между граничните територии чрез разработка на Интернет Бизнес Информационна Система (ИБИС).

Проектът беше насочен към представители на МСП; професионални камари, бизнес организации, регионални браншови асоциации, бизнес съюзи, посреднически структури, местни власти, образователни институции, научно изследователски организации и други.

Приключи проекта ИБИС Интернет Бизнес Информационна система
netinfo

Проектът стартира с проучване на изискванията и нуждата от бизнес информационни услуги за развитие на бизнеса в трансграничния регион Хасково – Къркларели. Като част от проучването бяха анкетирани 261 представители на бизнеса и на целевите групи по проекта от Република България и от Република Турция. На база проведеното проучване и срещи – дискусии с целевата група, екипът по проекта с помощта на експерти в областта разработи концепции за решаване на основните проблеми в създаването на интернет платформа и база данни, които да предоставят търсените услуги.

Резултатите от проучванията и разработената концепция бяха представени по време на петдневно обучение на екипа и кръгла маса, проведена в периода 08 – 12 юни 2015 г. Поканени за участие бяха представители на бизнеса, браншови организации, бизнес съюзи и други. Основната тема на събитието беше представяне на раразботеното проучване на нуждата от бизнес информация в трансграничния регион. В резултат бяха събрани мнения и препоръки и те бяха отразени при финалното разработване на продуктите.

В рамките на проекта беше разработена платформа за Интернет Бизнес Информационни Системи (ИБИС): www.startibis.com.

Тя бе представена по време на обучение на потенциалните потребители в с. Минерални бани, с. Стамболово, гр. Димитровград, гр. Хасково, гр. Харманли и гр. Свиленград. Общо 62 представители на целевата група взеха участие в обученията, като бяха запознати с платформата, предимствата на регистрацията в нея и защо регистрацията е полезна за физически и юридически лица, предлагащи стоки и услуги в транс-граничния регион Хасково – Къркларели.

Приключи проекта ИБИС Интернет Бизнес Информационна система
netinfo

Изпълнението на проекта приключи с провеждането на Трансграничен форум в периода 2 – 3 юли 2015 г. Участие взеха 20 представители на целевите групи от Република България и Република Турция. По време на трансграничния форум бяха представени финансиращият орган, изпълнените дейности по проекта, разработените продукти и постигнатите резултати от изпълнението на проекта до момента. Акцент в събитието беше представяне на функционалността и възможностите на разработената платформа за бизнес информация

За повече информация относно проекта може да се свържете с нас на телефон: +359 886 211 480 и имейл: office@arci-ngo.org.