Проектът за „Леденика“ вкара местна и държавна власт в задочен спор
Проектът за „Леденика“ вкара местна и държавна власт в задочен спор / netinfo

„Пътят до Леденика е включен в приоритетните обекти по ОП „Региони в растеж", това бе обявявано няколко пъти, каза го и министър Лиляна Павлова, когато идва във Враца. Тогава тя обяви, че първо ще се направи само ремонт на пътя, докато започне изпълнението на проектите по програмата." Изявлението направи за Дарик народният представител от ГЕРБ инж.Петя Аврамова по повод въпросите, които зададе днес на представителите на властта кметът на Враца инж.Николай Иванов. Задочният разговор е по повод развлекателния парк „Леденика" и последния репортаж за него в предаването „Господари на ефира".

Според Николай Иванов „сме свидетели на поредната политическа атака, която е предизвикана от предстоящите местни избори и вече трябва ясно да си го кажем".
„Да, наистина, проектът е създаден не от екипа на Николай Иванов. Но поне да го бяха изпълнили както трябва. Входът за пещерата не трябваше да е боядисан стиропор, трябваше да е прозрачен, да наподобява лед...", обясни още инж.Аврамова.

Тя каза и че на заседание на Комисията по регионално развитие министър Лиляна Павлова е заявила, че все още има време за оправяне на констатираните нередности по проекта за „Леденика", за да няма в крайна сметка санкции.

В момента на пътя за Леденика се прави текущ ремонт и се запълват дупките. „Ремонтът ще завърши до седмица", каза за Дарик директорът на Областна пътно управление Пл. Ганецовски. Започнало е вече и проектирането на същия път за последващото му цялостно обновяване по ОП „Региони в растеж".