Ангелкова: Летният туристически сезон върви с 20% спад
Ангелкова: Летният туристически сезон върви с 20% спад / снимки: БГНЕС

За летния туризъм към момента се отчита около 20 процента спад, съобщи ресорният министър Николина Ангелкова. Тя заяви, че ни очаква труден сезон.

Ангелкова не очаква чувствително влияние на кризата в Гърция върху българския туризъм. По отношение на туризма няма кой знае как тази ситуация да повлия върху нас, каза министърът на съвместна пресконференция с италианския си колега Дарио Франческини, преди началото на туристически форум България-Италия. Тя се позова на експресни проучвания от последните две седмици.

По думите й има малък отлив, който вероятно се дължи на несигурността, която е в страната в момента, но от друга страна много от хората, които са решили да почиват Гърция, за заявили, че ще го направят. Българският министър препоръча при пътуване към южната ни съседка да се съобразим с обстановката.

Ангелкова Летният туристически сезон върви с 20 спад
netinfo
България и Италия ще работят за създаването на общи туристически продукти за далечни пазари и съвместни инициативи, свързани с популяризирането на културно-историческия туризъм и на туризъм, свързан с археологическите ценности, коментира още министър Ангелкова. Двете страни могат да работят съвместно и за създаването на Съвет на министрите на туризма в ЕС. Италия проявява интерес към инвестиции, свързани с балнео, уелнес и СПА туризма.

Източник: БТА