Има нарушения в Спортното, но засега не е ясно какви
Има нарушения в Спортното, но засега не е ясно какви / Dariknews.bg, архив

Проверките в хасковското спортно училище „Стефан Караджа” са констатирали нарушения, но засега не може да се каже нищо конкретно, тъй като не са изготвени протоколите от тях, съобщи началникът на Регионалния инспекторат по образованието в Хасково Иван Панайотов.

Преди около две седмици учители и треньори се събраха на мълчалив протест против директора на школото Генчо Генев. Отделно от това с открито писмо, изпратено и до медиите, две трети от колектива поиска смяната на директора Генев и проверки от министерствата на образованието и спорта, Инспекцията по труда, Регионалния образователен инспекторат, Община Хасково. В писмото недоволните заявиха, че "В училището безпрецедентно се удържаха пари от заплати на спортни преподаватели в продължение на години за това, че броят на учениците в групите по спорт е по-малък от този, който директорът е определил. В същото време той открива нов щат за сборен норматив по английски, немски и български език и т.н.”.

Генчо Генев заяви тогава, че ако проверката на министерството не покаже нарушения, няма да подаде оставка под натиск на колектива. „Протестиращите са подведени от една група, която се е опитала да манипулира резултатите от националното външно оценяване, а аз ги разкрих, затова е и атаката срещу мен”, каза Генев. Той добави, че всички твърдения в писмото са лъжа, че над 80 процента от парите на школото отиват за заплати, че недоволните правят това под натиск, но не уточни какъв и от кого. И че не се притеснява от каквито и да било проверки.

Конкретните резултати от проверката на ресорното министерство и Инспектората ще станат ясни в средата на юли.