Намушканата с нож бургазлийка е с опасност за живота, нападателят остава в ареста
Намушканата с нож бургазлийка е с опасност за живота, нападателят остава в ареста / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Състоянието на 27-годишната бургазлийка Галина Георгиева се стабилизира, но все още има опасност за живота й. Тя е под лекарско наблюдение в отделението по реанимация, съобщиха от болницата. Оттам добавиха, че над 50 души са се отзовали на призива да дарят кръв за животоспасяващата операция на 27-годишната жена.

Жената бе нападната и многократно намушкана с нож от Георги Андонов.

Днес Бургаският окръжен съд постанови за него мярка "задържане под стража", съобщиха от пресцентъра на съда. Мярката може да бъде обжалвана в тридневен срок. Ако постъпи протест или жалба, делото ще се гледа на 13 юли в Апелативен съд - Бургас.

Андонов е осъждан 5 пъти, един от които на 10 години и 10 месеца за умишлено убийство. Присъдата си той излежава в затворническо общежитие към Бургаски затвор. В деня на нападението над младата жена е бил в отпуск. За деянието си е обвинен в опит за убийство. Законът предвижда за това престъпление минимум 10 години лишаване от свобода.

В събота 27-годишната жена бе открита в безпомощно състояние в парк „Славейков" в Бургас и бе откарана в болница в тежко състояние. Полицията започна разследване на престъплението, извършено с особена жестокост и по мъчителен за жертвата начин. Полицаите установиха, че автор на опита за убийство е криминално проявен мъж на 28 години от Сливен, който се криел в апартамент в родния си град. Спецполицаи го задържаха. Мъжът е изтърпявал наказание 10 години и 10 месеца лишаване от свобода за убийство, а на въпросната дата е бил в отпуск. Той е направил пълни самопризнания за извършеното деяние.