Таня Христова: Създадохме депото в синхрон с експлоатацията на старото сметище
Таня Христова: Създадохме депото в синхрон с експлоатацията на старото сметище / Община Габрово
Таня Христова: Създадохме депото в синхрон с експлоатацията на старото сметище
81122
Таня Христова: Създадохме депото в синхрон с експлоатацията на старото сметище
  • Таня Христова: Създадохме депото в синхрон с експлоатацията на старото сметище

„Това е най – тежката фаза, която ни предстои извън отчитането на проекта и възстановяването на средствата.

Това е процес, който ще изисква много усилия и отговорности, но със сигурност ще се отблагодари не само на нас, но и на следващите поколения“, каза кметът на Община Габрово Таня Христова на официалната церемония по откриването на Регионалното депо за битови отпадъци.

Проектът има и не леката задача да покаже истинския смисъл на думата партньорство, защото това съоръжение и бъдещата му експлоатация зависят от ангажираността и отговорността на общините Габрово и Трявна. Искам да благодаря и на всички изпълнители, които също бяха наши партньори.

Отговорността на екипа, който оттук нататък ще следи за разделното събиране и оползотворяването на отпадъците е голяма, защото преди да бъдат депонирани те следва да са сепарирани и да няма възможност да бъдат използвани за други цели.

Животът на клетката е 30 години, което е изключение по програмата, но за да разберете, че имаше доста трудности и предизвикателства ще спомена, че отново сме единственото депо, което се създаваше в синхрон при експлоатация на старото сметище.

Цялото изказване, което Таня Христова, кмет на Габрово, направи при откриване на Регионалното депо, чуйте в прикачения аудио файл.