Миков е уверен, че мнозинството от българските граждани чувстват принадлежност към Лява България
Миков е уверен, че мнозинството от българските граждани чувстват принадлежност към Лява България / DarikNews.bg, архив

В навечерието на Националния събор на Бузлуджа лидерът на БСП Михаил Миков се обърна към членовете и симпатизантите на левицата:

"Скъпи другари,

В навечерието на Националния събор на Бузлуджа се обръщам към вас с покана да се присъедините към Празника на БСП. Нека спазим традицията си като социалисти и покажем пред цяла България уважение към миналото си, единство в настоящето и увереност в нашето бъдеще. Да застанем заедно под знамето на БСП и да призовем всички наши сънародници, които чувстват принадлежност към Лява България – уверен съм, те са мнозинството от българските граждани.

За тази година сме подготвили изненади. За някои от тях ще разкрием подробности с наближаването на събора, други ще запазим в тайна до празненствата.

Вече мога да потвърдя, че програмата започва на 31 юли, когато ще се съберем в Казанлък за разговор, посветен на предстоящата през 2016 г. 125‑годишнина на организираното социалистическо движение в България, а същата вечер ще засвидетелстваме почитта си към загиналите в Руско-турската освободителна война с ритуал пред Паметника на свободата на връх Шипка.

На 1 август с венци и цветя ще почетем и основоположниците на социалистическото движение. Очакваме ви с богата художествена програма на “Историческа поляна”, където ще връчим електронни членски карти на новоприети членове, за да покажем, че хората, които свързват живота си с БСП, стават все повече, а партията ни става все по-модерна и по-млада. Младите социалисти са нашето бъдеще.

Уважаеми другари,

Тази година Бузлуджа е повече от празник за нас. През тази година показахме, че БСП може да променя това, което трябва да промени, но и да съхрани онова, което ще съхрани самата нея. Защото само силна и единна, социалната партия на България може да отстоява интересите на левите хора, на мнозинството. Нека заедно с партньорите си от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ демонстрираме решимост и заявим в един глас на политическия митинг на Бузлуджа, че левицата иска ЗА ХОРАТА! СПРАВЕДЛИВОСТ И СОЛИДАРНОСТ! Това ще ни даде увереност за победа в политическите битки, които ни очакват, защото е „Време за справедливост”!

Другари,

Ще се радвам да ви видя на Бузлуджа – всички вас, вашите близки, вашите приятели – Лява България!"

Програмата

31 юли, петък

16:00 часа - дискусия "125 години - промяната е в нас"

19:00 часа - поднасяне цветя на паметника Шипка

19:30 часа - Младежка среща, с участието на Ice Cream, кафе "Градини", гр. Казанлък

1 август, събота

9:30 часа - художествена програма

11:30 часа - начало на политическата част

14:30 часа - младежка дискусия - "Избрах да остана", поляна на ГУСВ

16:00 - 19:00 часа - игри