Затварят изцяло за движение Руски паметник
Затварят изцяло за движение Руски паметник / снимка: БГНЕС
Затварят изцяло за движение Руски паметник
81180
Затварят изцяло за движение Руски паметник
  • Затварят изцяло за движение Руски паметник

От 29 юли - сряда, в продължение на 20 дни ще бъде изцяло затворено за движение кръстовището при площад „Руски паметник” в София. Това стана ясно от думите на ресорния зам.-кмет Любомир Христов, който провери как вървят ремонтните дейности в района.

При случай на нужда през затворения участък ще могат да преминават единствено линейки и пожарни коли.

Причината за поредната блокирана пътна артерия в столицата е цялостната подмяна на пътната настилка по кръговото движение. Алтернативите маршрути са по бул. „Пенчо Славейков” и бул. „Христо Ботев”.

Абсурден знак регулира движението на „Руски паметник” (СНИМКИ)

„Към настоящия момент нямаме друго решение освен да бъде спряно движението. Още десетина дни ще има усилена работа по конструкцията на трамвая и още преди да бъде готово кръговото, в първия удобен момент ще пуснем трамвайното движение. Единствената промяна е свързана с реорганизацията на автобуса, който дублира трамвайна линия номер 5. След като приключи реконструкцията, преместването на трамвайното трасе ще ни даде възможност организацията на движението да бъде класическа, с предимство на кръговото движение”, обясни Любомир Христов.

До средата на август се очаква да бъде възстановено движението на трамвай номер 5, а в края на лятото ремонтът в участъка трябва да завърши, увери Христов.