Прокуратурата в съседна Сърбия започна разследване, след като милиони сърби вчера бяха втрещени как по време на прякото излъчване на 59-ия тираж на националното тото, в играта 7/39 на екрана след тегленето на 4-та топка беше изписан и номера на 5-та, която след секунди бе изтеглена от машината.

Така на екрана след първите 3 изтеглени числа - 4, 33, 12, се изписа първо номер 21 и след това вече изтеглената 4-та топка - 27. Няколко секунди след това машината изтегли и изписаното предварително число 21.

Водещата изпадна в конфуз и се обърна настрани, след което каза: "Извинявайте, чакам разрешение да продължим". След няколко секунди, кършейки пръсти и с насилена усмивка на лицето, водещата заяви: "А, може, нека да изтеглим и шестия номер". Веднага след изтеглянето на последната топка, водещата вече с облекчение съобщи, че няма познал 7-числената комбинация.

Случаят доведе до официално разследване. Прокуратурата в Белград поиска цялата документация, която да разкрие евентуалните виновници за случилото се в тиража. От държавната лотария съобщиха, че става въпрос за "техническа грешка", която по никакъв начин не поставя под въпрос почтеността на теглените номера. Според местните медии много сърби се съмняват в тегленето на печелившите числа.

Източник: БГНЕС