Намериха отломки от самолета от полет MH370 край Мадагаскар
Намериха отломки от самолета от полет MH370 край Мадагаскар / снимка: БГНЕС, архив

Отломки, за които се предполага, че са от изчезналия малайзийски самолет от полет MH370, бяха намерени източно от Мадагаскар, съобщава CNN. Предстои намерените отломки да бъдат проучени, за да се установи дали са от изчезналия през 2014 г. малайзийски самолет.

Доклад обяснява защо е изчезнал малайзийският самолет

„Боинг 777”, извършващ полет MH370 по маршрута Куала Лумпур - Пекин, в нощта на 8 март 2014 г. изчезна от екраните на радарите около два часа след излитането си.

На борда му имаше 227 пътници и 12-членен екипаж. Властите официално ги обявиха за загинали. Издирването се води в акваторията на Индийския океан, където вече са прегледани десетки хиляди квадратни километри, но не са открити следи от самолета.

Изчезналият Боинг лежи на дъното на Индийския океан

Самолетът на Малайзийските авиолинии Боинг 777-200 изпълняваше полет по маршрута Куала Лумпур - Пекин с 227 пътници и 12-членен екипаж на борда, когато връзката с него бе загубена около два часа след излитането от столицата на Малайзия.

Всички пътували в самолета се смятат за загинали. На 24 март официално бе съобщено, че изчезналият самолет лежи на дъното на Индийския океан, а спекулациите за това какво се е случило с полет MH370 Малайзийските авиолинии продължават.

Източник: БГНЕС