Плащат на наетите по „Подкрепа за заетост
Плащат на наетите по „Подкрепа за заетост / Дарик Враца

Днес ще бъде извършено плащането на трудовите възнаграждения на наетите по Проект „Подкрепа за заетост" на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси". Сумата, която ще получат заетите е за действително отработеното време през месец юни.
Общо 228 са лицата от област Враца, назначени с трудови договори за срок от 4 месеца на длъжност „Общ работник". Разкриването на работните места е съобразено с целите на Проекта. Основно се изпълняват дейности по почистване и поддържане на речните корита, отводнителните канали и потенциално опасните обекти на територията на всички населени места на общините от област Враца.

Проектът се реализира от Министерството на труда и социалната политика чрез Агенцията по заетостта и се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси", съфинансирана от Европейския социален фонд. Всички дейности по проекта, осигуряващ заетост, се изпълняват стриктно и в срок. Пълният размер на възнагражденията ще бъдат получени в края на месец август и той ще бъде формиран на базата на действително отработеното време през месец юли.

Съгласно предварително създаден график на дейностите, наетите лица бяха обучени и получиха сертификат за успешно преминат курс по Ключова компетентност 5 „Умения за учене". В рамките на 40 учебни часа, експертите от Областна администрация - Враца, определени за наставници по Проекта, въведоха наетите лица в дейностите, които пряко ще изпълняват. Тези ключови компетентности бяха необходими и за по-бързото адаптиране към условията на работа. През месец август предстои работниците да преминат и курс на тема „Специализирано обучение".

Реално Проект „Подкрепа за заетост" ще приключи в края на месец октомври.