Камерън праща кучета и огради на Франция, за да спре мигрантите
Камерън праща кучета и огради на Франция, за да спре мигрантите / БГНЕС

Британският премиер Дейвид Камерън обеща да изпрати полицейски кучета, оградни съоръжения и охранителни екипи във Франция, за да помогнат за пресичането на опитите на мигранти да преминават нелегално тунела под Ламанша нощем и да влизат във Великобритания, съобщиха Асошиейтед прес и ДПА.

Камерън предизвика скандал с изказване за мигрантите

Камерън обяви засилените мерки за сигурност на спешно заседание на правителството, свикано веднага след завръщането му от обиколка из Азия. Той каза, че ще разговаря с френския президент Франсоа Оланд, за да разбере от какво точно се нуждаят френските власти, за да подобрят охраната на тунела под Ламанша и на подходите към него.

Нов масов опит на бежанци да преминат през тунела под Ламанша

През последните дни хиляди мигранти се опитват да се прехвърлят през загражденията край трасето на железницата около входа на тунела при френското пристанище Кале с надеждата да се качат на товарни влакове или камиони, пътуващи за Острова.

"Не изключвам никакви мерки, които биха помогнали да се справим с този много сериозен проблем", подчерта Камерън. Според него това ще бъде трудна задача и ще изисква големи усилия през целия летен период.

Източник: БТА