ОДМВР-Разград: Няма бус, който отвлича деца
ОДМВР-Разград: Няма бус, който отвлича деца / Фейсбук

Няма бус с брадати мъже, които отвличат деца от селата в Разградско – категорично опровергаха от ОДМВР-Разград ширещия се в социалните мрежи слух.

В коментарите във Фейсбук има и конкретен номер на возилото, както и населени места, в които се смята, че са извършени престъпленията. Не става ясно обаче, защо разпространяващите призивите за внимание не са сезирали органите на реда, ако действително са били свидетели на подобни деяния. Според едни публикации бусът е русенски, според други – разградски.

Сред първите, които са се усъмнили в достоверността на „информацията“, е 17-годишният Фахредин Фаредин от Разград. Тийнейджърът от няколко месеца е председател на Съвета на децата към председателя на Държавната агенция за закрила на детето. „От проверката на органите на реда се оказа, че това е поредна фикция, която нищо общо няма с действителността.
От Дирекция "Пресцентър и връзки с обществеността" на МВР, съобщиха че са проверили случая и нищо подобно няма с това, което се разпространява из социалните мрежи и интернет страниците.“ – пише в профила си 17-годишното момче и призовава всички, които „са станали свидетели или са чули нещо незаконосъобразно, като измама, трафик на деца и хора и други случаи да алармират и да подадат сигнал по каналния ред!“.