ЕVN ограничава захранването на ВиК-Стамболово заради борчове
ЕVN ограничава захранването на ВиК-Стамболово заради борчове / Dariknews.bg, архив

ЕVN ще ограничи от утре частично захранването към ВиК-Стамболово заради неплатени стари задължения за консумирана електроенергия, съобщават от електроразпределителното дружество. То ще следва специален график, така че клиентите на водното дружество да имат достъп до водоснабдяване.

Задълженията на водното дружество са на стойност над 320 000 лв. за консумирана електроенергия от август 2010-а до август 2014 г. Към тази крайна мярка дружеството пристъпва след  проведени многократни срещи, опити за намиране на решение и разговори със заинтересованите страни, обясняват от EVN.

Предвид летния сезон и с цел да намали максимално ефектът върху водоснабдяването за селата Долно поле, Жълти бряг, Силен, Долно Черковище, Войводенец, Воденци, Пътниково и Стамболово, ЕVN ще преустанови електрозахранването към помпената станция само частично. За целта дружеството ще следва график за ограничаване в определени дни от август.

Графикът ще позволи на помпената станция да подава необходимите количества вода към захранващата система за населените места. Графикът е изпратен с писмо от 21 юли на ВиК Стамболово, община Стамболово, областна администрация Хасково и до Министерството на регионалното развитие и благоустройството.