Българи се прибират от Африка, за да си кажат „да на Ягодинската пещера
Българи се прибират от Африка, за да си кажат „да на Ягодинската пещера / sxc.hu

Българска двойка, която работи от години в Африка, се прибира в родината си, за да се врече във вечна вярност в Ягодинската пещера. Желанието на влюбените е да извършат тържественият ритуал на 27 август, в галерията на пещерата. По предварителна информация те се прибират в България на 10 август, след което ще уредят подробностите по сключването на брака си.

Общо четири двойки са заявили желание да подпишат брак в пещерата през август.

"На този етап са четири двойки, но е възможно техният брой да нарасне", коментира Сергей Генчев - уредник на Ягодинска пещера. Той отбеляза, че интерес за сключване на брак в пещерата има от няколко години. През последните месеци има желаещи, които искат да си кажат „да" и на другата голяма туристическа атракция в района - Орлово око.

„Вярно е, има желаещи да се бракосъчетаят и на Орлово око, но интересът към пещерата си остава силен", коментира още Генчев.

Миналата година е имало и двойка от Нигерия, която е дошла, за да сключи брак именно в пещерата. Организаторите на ритуала били принудени в последния момент да сменят мястото на церемонията, тъй като младоженката се е уплашила и не пожелала да влезе в подземието.

„Бяхме принудени да извършим церемонията на входа на пещерата, но успяхме да ги бракосъчетаем", разказа още Сергей Генчев.

Други новини от Пловдив