Китайски производители на алкохол добавяли в напитките виагра
Китайски производители на алкохол добавяли в напитките виагра / ThinkStock/Getty Images

Китайските власти конфискуваха хиляди бутилки със спиртни напитки, в които са добавени субстанции, лекуващи проблеми с ерекцията, като виагра, предаде Франс прес.

Разследването е довело до разкриване на двама производители в град Лючжоу, в района на Гуанси. Те добавяли към напитките силденафил и тадалафил, субстанции известни под търговските имена Виагра и Циалис. Производителите продавали напитките афродизиак под имена като "Алкохол кунгфу", се уточнява в изявление на местната агенция за надзор над хранителните и фармацевтичните продукти.

Конфискувани са над 5300 бутилки байцзю, популярна в Китай алкохолна напитка на зърнена основа, както и над тон химикали.

Китайската традиционна медицина предлага множество повече или по-малко противоречиви методи за лечение на проблемите с ерекцията, за които се смята, че действат като афродизиаци. Тези лекарства понякога се базират на пениси на животни от застрашени видове.

Китай често се сблъсква със скандали в хранителната промишленост, заради разреждани с други течности напитки, включително мляко, вино или твърд алкохол.

Източник: БТА