Комуникацията в управляващата коалиция е добра, смята Бойко Борисов
Комуникацията в управляващата коалиция е добра, смята Бойко Борисов / снимка: БГНЕС

Отношенията в управляващата коалиция са „прекрасни”. Правото да се преструктурира кабинетът е мое; „също аз решавам дали да се сменят министри и с кого бих искал да работя”. Това каза днес премиерът Бойко Борисов на официалното откриване на участъка Белокопитово - Каспичан от магистрала „Хемус” и на най-големия у нас пътен възел - „Белокопитово”.

По думите му нито с Меглена Кунева, „нито с Лукарски, с Ненчев, с Москов и с Калфин сме имали какъвто и да е комуникационен проблем; те винаги са имали пълна подкрепа от мен, както и аз от тях”. Когато имаме успехи, те са общи; лошото е ако се провалим някъде - тогава всеки иска да избяга от провала, заяви Борисов.

На въпрос, свързан с предстоящия референдум, премиерът каза, че „Реформаторите са прави, че така зададен въпросът за мажоритарния вот не е достатъчно конкретен”. Относно задължителното гласуване Борисов отбеляза, че и преди е казвал, че българинът „не обича задължителните неща”. По думите му е грешка на управляващата коалиция при гласуването за референдума в Народното събрание, „че когато трябва конституционно мнозинство е явно, че трябва да се търси и опозицията”.

На въпрос във връзка с твърдения, че НАП проверява в. „Сега” след негова критика, Борисов каза, че се учудва, че някога е критикувал медията. Ако някой се е познал като „медия - бухалка” на газов посредник нямам никаква вина, уточни премиерът.

На журналистически въпрос Борисов отговори, че на никого не му е приятно да се вдига цената на тока, „но за мен беше важно да не се вдига цената за потребителите”.

„Всеки има право да протестира” -така премиерът коментира, в отговор на въпрос, декларациите от страна на работодателите и бизнеса, че се готвят да протестират заради новите цени на електроенергията. Премиерът допълни, че КЕВР е организацията, която определя цените на тока. „Мисля, че направихме доста, за да не се вдигне цената за потребителите”, каза още Борисов.