Извадиха бебе от тръбата на обществена тоалетна в Пекин
Извадиха бебе от тръбата на обществена тоалетна в Пекин / ThinkStock/Getty Images

Полицай в Пекин спаси новородено бебе, което било пуснато с главата надолу в тръбата на обществена тоалетна, предаде Асошиейтед прес, цитирайки съобщения от полицията и китайските медии.

В момента новороденото момиченце е в стабилно състояние в болница в китайската столица и властите се опитват да издирят неговите родители, за да изяснят как се е озовало в тоалетната.

Местен тв канал излъчи кадри, заснети от полицията, на спасителната акция в неделя. Полицаят чул писъци в тоалетна в Пекин и видял краката на бебето да стърчат от отвора. Веднага повикал пожарникарите. Докато ги чакал обаче, успял да издърпа детето навън.

Предполага се, че 2-килограмовото бебе е било родено направо в тоалетната, след което майката си тръгнала без него. Пъпната му връв била скъсана, а не прерязана. По-късно медицински работници съобщиха, че детето има инфекции, но иначе е добре и няма видими физически недостатъци.

Неомъжени майки в Китай понякога изоставят новородените си поради отрицателното обществено отношение спрямо извънбрачните деца, отбелязва АП. Понякога пък родители изоставят деца, родени с малформации.

Източник: БТА