Нова придоби ТВ и онлайн правата за френското футболно първенство Лига 1
Нова придоби ТВ и онлайн правата за френското футболно първенство Лига 1 / netinfo

Най-доброто от френския футбол - Лига 1 и Купа на Лигата на Франция от 7 август в HD качество с пакета Diema Extra

Мачовете от всеки кръг на Лига 1, както и срещите от Купата на Лигата на Франция ще бъдат предавани ексклузивно за България по двата спортни канала Diema Sport и Diema Sport 2 от 7 август 2015. Придобитите права за излъчване са за период от три години (до 2018 година) и се отнасят както за телевизионните, така и за мобилните и дигиталните платформи на Нова Броудкастинг Груп.

Висшата дивизия във френския футбол - Лига 1 - включва общо 38 кръга на сезон, които се играят от 20 тима от август до май, а в Купата на Лигата на Франция участват единствено професионалните футболни клубове във Франция и мачовете се играят по схема на директна елиминация. В допълнение към най-качествените мачове от френския футбол в HD качество, зрителите на Diema Sport и Diema Sport 2 ще могат да проследяват и ежеседмично предавания, посветени на подготовката на отборите за всеки кръг, както и две обзорни предавания - в събота и неделя. Акцентите и анализите ще бъдат важна част от коментарните студиа, съпътстващи интересните двубои.

Мачове от Лига 1 и Купата на Лигата на Франция ще допълнят богатото футболно съдържание на Diema Extra с още една възможност за гледане на качествен футбол. Най-доброто от „А" група на българското първенство, най-оспорваните дербита от Висшата лига, включително и съботния мач от 17:00 часа, възловите срещи от турнира за Купата на Футболната Асоциация и купата на Лигата на Англия, Европейските квалификации за УЕФА ЕВРО 2016 и за Световната Купа на ФИФА 2018 също са част от програмата на пакета Diema Extra.

С пускането на новия спортен канал Diema Sport 2 от 8 август, Нова Броудкастинг Груп ще предложи на спортните фенове най-богатото и разнообразно спортно съдържание в HD качество и ще им осигури възможността да гледат на живо няколко срещи едновременно. Така, от 8 август пакетът Diema Extra ще включва общо 3 спортни HD канала - Diema Sport, Diema Sport 2 и Trace Sports Stars, а препоръчителната месечна такса, на която се предлага и в момента, остава непроменена - 3,96 лв.

„Обещахме повече разнообразно и висококачествено спортно съдържание на зрителите и то е вече факт. Смятаме, че пакетът Diema Extra е изключително предложение за всеки спортен фен и мога да ви уверява, че подготвяме още приятни изненади за любителите на спорта", коментира Дидие Щосел, главен изпълнителен директор на Нова Броудкастинг Груп.

Мачовете от френското футболно първенство Лига 1 може да се гледат и в Gong Play от потребители в България

Нова придоби ТВ и онлайн правата за френското футболно първенство Лига 1
netinfo