Николай Терзиев е кандидатът за кмет на социалистите в Казанлък
Николай Терзиев е кандидатът за кмет на социалистите в Казанлък / Пресцентър Областен съвет на БСП

39-годишният председател на общинската организация на БСП Николай Терзиев е кандидатът за кмет на община Казанлък, реши 7-то заседание на 19-тата конференция.

Терзиев, който ще води и листата за съветници, спечели вота на социалистите пред независимата кандидатура на Стефан Манчоров.

Двамата представиха в резюме своите намерения за местното самоуправление.

„Със силата и увереността за победа трябва да се пристъпи към гласуване", призова 143-та делегати зам.-председателят на НС на БСП Бойко Великов, който бе гост на форума.

Той отговори на въпросите на социалистите за политиката и псевдо реформите на управляващата коалиция. Делегатите изслушаха и отчет за дейността на групата общински съветници за 4-те години в местната законодателна власт.

Казанлъшките социалисти ще се явят на местните избори с политическата формула „БСП лява България". Коалиционните партньори, гости на партийния форум, единодушно застанаха зад кандидатурата на Николай Терзиев за кмет на община Казанлък.

Ветераните социалисти са убедени, че „младият, динамичен, красив и харизматичен лидер има шансове за победа на местните избори".По думите на мнозинството делегати кандидатура на левицата е обединителна и подходяща за предизборната битка в Града на розите.

Делегатите на конференцията подредиха и листата на кандидатите за общински съветници и гласуваха кандидати за кметове на кметства.