Жени язиди с ужасяващи разкази за робството в „Ислямска държава“
Жени язиди с ужасяващи разкази за робството в „Ислямска държава“ / ThinkStock/Getty Images

Ужасяващата идеология на изнасилванията на Ислямска държава - под това заглавие френският в. "Фигаро" и американският в. "Ню Йорк таймс" публикуват разкази на жени язиди, спасили се от робството на ИД и разказващи за тормоза, на който са ги подлагали ислямистите.

Двадесет и една жени и момичета язиди споделят преживяния ужас на сексуалното насилие в ръцете на ислямистите. Те подчертават, че преди всяко изнасилване терористите се молели. Същото правели и след изнасилването. Те твърдели, че когато насилвали своите робини язиди, те се доближавали до бога.

Случайният секс е табу

Единствените робини на ИД, които се отървали от изнасилването, били бременните жени към момента на похищението и жените в менопауза. Днес изнасилването е средство за набиране на нови ислямисти сред много консервативните мюсюлмански общества, в които случайният секс е табу, а срещите за една вечер са забранени.

Осем месеца в лапите на ислямистите: 18-годишно момиче разказва

Смята се, че в ръцете на ислямистите има най-малко 3000 жени язиди, отвлечени преди година в Синджар в Ирак, който беше бастион на язидите.

Трагичната съдба на американката Кайла Мюлър

Не само язидите са жертва на изнасилванията на ИД. Родителите на американката Кайла Мюлър, загинала през февруари, докато беше в ръцете на ИД, разказаха миналия петък пред телевизия Ей Би Си, че са били информирани от тяхното правителство през юни, че дъщеря им е била изнасилвана от лидера на ИД Абу Бакр ал Багдади.

Абу Бакр ал Багдади, харизматичният халиф на „Ислямска държава"

Похитена в Алепо в Сирия през август 2013 г., 27-годишната Кайла, която беше млада работничка, е умряла, според ислямистите в резултат на бомбардировка на международната коалиция срещу позиции на ИД в Сирия. Вашингтон оспорва тези информации.

Според родителите на Кайла - Марша и Карл Мюлър, детето им е било насилвано многократно от Ал Багдади. Кайла дори е била смятана за негова лична собственост. Насилието е извършвано във вила, в която е бил и Абу Саяф, един от лидерите на ИД, убит в удар на международната коалиция в Сирия в средата на май.

Източник: БТА