Кандидатът на БСП за кмет на Благоевград Милан Богдански даде пресконференция
Кандидатът на БСП за кмет на Благоевград Милан Богдански даде пресконференция / снимка: Дарик - Благоевград, Каролина Кузманова

Днес кандидатът на БСП за кмет на Благоевград Милан Богдански, който е и заместник-председател на ОбС Благоевград, даде първата си пресконференция по повод на предстоящите избори на есен.

Мотото на кампанията на БСП е "Община Благоевград за всички хора“. Все още се работи по предизборната платформа. Тя ще съдържа както традиционни леви идеи, така и ясно изразени позиции и цели, от които имат нужда жителите на града, заяви кандидат-кметът.

Предизборният щаб на левицата вече е готов, както и листата с кандидатите за общински съветници. Предстои тя да бъде утвърдена от изпълнителното бюро на БСП Благоевград и на пленума на партията. Сред кандидатите има хора от различни общности - архитекти, доктори, финансисти, обикновени работници и студенти, каза още кандидатът на социалистите. Вотът за общински съветници от групата на БСП ще бъде мажоритарен.

Милан Богдански изрази желанието си да продължи примера на предишните градоначалници в Благоевград - Паскалев и Причкапов. Предстои да бъдат обявени неговите предизборни послания. Въпреки това, той изрази една от критиките си, свързана с градската транспортна мрежа, която според него не е достатъчно добре развита.

На въпрос каква предизборна кампания ще води, той заяви, че е готов за дебати.