Ивет Лалова се класира за финала на 200 метра в Пекин
Ивет Лалова се класира за финала на 200 метра в Пекин / БГНЕС

С личен рекорд от 22.32 секунди Ивет Лалова завърши трета в първата полуфинална серия на 200 метра на Световното първенство по лека атлетика в Пекин и успя да си спечели място на финала, съобщава Gong.bg.

Българката подобри за втори път личното си постижение в дисциплината на шампионата в Пекин, а същевременно и се класира за първи път във финал в бягането на половин обиколка на Световно първенство. До момента най-доброто постижение на елитната ни спринтьорка беше 3-то място в полуфинал на СП в Дегу през 2011 г.

В първа серия първото място зае Илейн Томпсън от Ямайка с време 22.13, а втора остана Кандис Магроун от САЩ с време 22.26 сек.

Ивет стигна до финала, след като в другите две серии третите в бяганията дадоха по-лоши времена. Времето на българката беше по-добро от това на победителката във втората серия Дафне Схипърс (Холандия) - 22,36.

Втората в третата серия Дженеба Тармо (САЩ) също бяга по-слабо от Ивет - 22,38.Осмата финалистка е Вероника Кембъл-Браун от Ямайка с време 22:47 сек.

Финалът е на 28 август (петък) от 16:00 часа българско време.