Разработват учебни модули за създаване на иновативна работна среда
Разработват учебни модули за създаване на иновативна работна среда / Дарик Враца

ТПП Враца участва в проект "Към по-иновативна работна среда"- Основната цел на проект InnoWork е да създаде една по-благоприятна за иновации среда за микро, малки и средни предприятия от Европейския съюз и да повиши техните способности за приспособяване в бизнес среда, като им осигури необходимото обучение за осъществяването на организационни иновации.

Освен ТПП в проекта участват още 6 организации от с дългогодишен опит: Европейски център за качество ООД (България); MERIG - частен изследователски център (Австрия); AidLearn - консултантска компания, работеща в областта на човешките ресурси (Португалия);VAMK - университет за приложни науки (Финландия); KTU - регионален научен парк (Литва) и LearnPlay - фондация с богат опит в обучителните игри (Великобритания).

Проектът стартира на 01.09.2014 г. и сега е в края на първата година от изпълнението си. Към момента партньорите по InnoWork разработват учебното съдържание, което е организирано в 10 модула. Всеки от модулите включва кратка теоретична част и практически насоки към малките и средни предприятия за създаване и поддържане на иновативен организационен климат.

Подготвят се и интерактивни упражнения тип обучителни игри, които да илюстрират учебното съдържание и да въвлекат потребителите в процеса на изграждане на по-иновативна работна среда. Разработените материали ще бъдат свободно достъпни на уеб страницата на проекта (www.innowork-project.eu) и ще бъдат налични на 6-те езика на участващите партньори: български, английски, немски, литовски,португалски и фински.

Предстои партньорска среща, която ще се състои на 10-11 септември, 2015 г. в Уест Бромич (Великобритания). По време на срещата ще се обсъди напредъка по разработването на учебното съдържание и ще се планира следващата ключова фаза от изпълнението на проекта - провеждането на пилотни тестове в партньорските държави.