Прокуратурата поиска от съда да вкара в затвора мъжа, разгневил и премиера
Прокуратурата поиска от съда да вкара в затвора мъжа, разгневил и премиера / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Прокуратурата поиска от съда да вкара в затвора Ярослав Димитров, който има влезли в сила две условни присъди, съобщава БТА.

Първата е в сила от 11 май тази година и е за неправомерно ползване на данни от платежни инструменти без съгласието на титулярите. Това престъпление е извършено през 2012 година. С друга присъда, влязла в сила на 11 юни Димитров е осъден условно за кражба в големи размери през 2009 година.

След запознаване с двете влезли в сила присъди, днес Софийската районна прокуратура е преценила, че Димитров следва да бъде определено едно общо най-тежко наказание и е поискала от съда Ярослав да бъде осъден на три години лишаване от свобода.

Всичко започна, след като в публичното пространство беше разпространен запис от охранителна камера, на който се вижда как двама мъже крадат коли. Полицаите веднага разпознаха известния им Ярослав Димитров и го арестуваха.

Наглата кражба стана тема на обсъждане по време на правителственото заседание. От коментар на министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова и премиера Бойко Борисов по време на 19 август стана ясно, че под домашен арест 32-годишен крадец с общо три европейски заповеди за арест е откраднал два автомобила.

„Става дума за въпросния крадец, където човекът го е заснел как му обира двете коли", обясни тогава Борисов. Той има заповеди за арест от Словения и две от Италия. 2013-а е извършил кражба от жилище, а през 2014-а - кражба на два мотора. В момента отнема противозаконно два автомобила при условие на домашен арест, обобщи МВР министърът Румяна Бъчварова.