„Аз обичам Враца обнови 3 баскетболни игрища в ПМГ
„Аз обичам Враца обнови 3 баскетболни игрища в ПМГ / НАЛБ

Трите баскетболни игрища в двора на Природо-математичската гимназия вече изглеждат като нови. В работата по тяхното обновяване се включиха десетки доброволци. Инициативата беше организирана от НАЛБ като част от кампанията „Аз обичам Враца", обявена от Калин Каменов, заместник-министър на младежта и спорта.

В рамките на инициативата бяха обновени и пребоядисани таблата, маркировката на игрищата и бяха монтирани нови кошове с мрежи. „Обичам баскетбола и от както спрях да играя активно, най-често помагам на любивмата игра като обновявам баскетболни игрища", обяснява идеята си Калин Каменов. „Надявам се на тези игрища, които обновихме днес, да да пораснат и да тръгнат да преследват баскетболните си мечти бъдещите шампиони на България", завършва той.

След добре свършената работа от НАЛБ организираха и няколко демонстративни мача. Бяха сформирани общо 4 отбора, в които се включиха състезатели от „Ботев 2012" и доброволци. Първият мач между отбор „Петко" и отбор „Ку-ку бенд" завърши 10:11 за „Ку-ку Бенд". Вторият мач беше между отборите на младежите, наречен „Колците" и „Ветераните", в който се включиха Калин Каменов, Илиян Нисторов, Венко Стоев, Владимир Христов и Христо Илиев. Този мач завърши 13:10 в полза на младежите. Крайният победител от импровизирания мини-турнир беше „Ку-ку бенд", които победиха „Колците" с 12:9.