Две години след пожара започна ремонта на Драмата в Пловдив
Две години след пожара започна ремонта на Драмата в Пловдив / снимка: DarikNews.bg, архив
Две години след пожара започна ремонта на Драмата в Пловдив
81459
Две години след пожара започна ремонта на Драмата в Пловдив
  • Две години след пожара започна ремонта на Драмата в Пловдив

Ремонтът на Драматичния театър в Пловдив започна две години след големия пожар, който изпепели голямата сцена. Старт на дейностите днес даде министърът на културата Вежди Рашидов.

„Бях изумен, че две години няма заинтересовани хора, които да намерят решение това тук да не е в такова състояние”, каза културният министър. Той уточни, че е дал дума пред директора да започне ремонт, въпреки че министерството няма необходимите пари.

Рашидов благодари на премиера и финансовия министър за това, че са успели да намерят търсените за целта 4 млн. лева. Със средствата ще бъдат монтирани въздухопроводи, климатици, ще се изгради и новата сцена, предстои да бъдат сменени седалките, мокетите и да се боядиса наново, тъй като цялата зала все още е в сажди.

Всички процедури са минали и няма обжалвания, допълни Рашидов. Фирмата-изпълнител е работила по софийски музей, Цари мали град и новата пловдивска зала „Колодрума”.

„Ще бъда щастлив след шест месеца да се съберем отново тук за първата премиера на Пловдивския театър след ремонта”, каза още Вежди Рашидов.