„Ислямска държава“ изгори живи четирима иракчани в ново видео
„Ислямска държава“ изгори живи четирима иракчани в ново видео / ThinkStock/Getty Images

Групировката "Ислямска държава" изгори живи четирима шиитски бойци в Ирак, засне екзекуцията на видео и го качи в интернет, съобщи Франс прес. На видеото четиримата бойци на шиитските милиции "Хашид шааби" ("Народна мобилизация") висят на въжета над кладата, а ръцете им са завързани за краката зад гърба.

"Ислямска държава" разпространи ново видео с публична екзекуция

"Ислямска държава" съобщи, че екзекуцията е отмъщение за смъртта на четирима нейни членове, убити от проправителствените иракски сили.

„Сега възмездието дойде, днес ние ще ги атакуваме така, както те ни атакуват, и ще ги наказваме така, както те ни наказват", заяви маскиран екстремист във видеото, което не е означено с дата и местоположение. Във видеото има и кадри, за които се твърди, че показват мъченията на сунит, окачен над огън, извършени от шиитски боец, известен като Абу Азраел (Бащата на Ангела на смъртта).

"Бащата на ангела на смъртта" се бие срещу „Ислямска държава"

Двеста души са били задържани от "Ислямска държава" в град Рутбах в иракската провинция Анбар, съобщи Асошиейтед прес, като се позовава на кмета на града.

Проблемите в намиращия се близо до границата с Йордания град са започнали в събота, когато "Ислямска държава" убила местен жител, отнел по-рано живота на неин член. Стотици жители на града излезли на протест, който се ожесточил, когато екстремистите опитали да го разпръснат.

„Ислямска държава" изгори жив йордански пилот

Представител на провинция Анбар съобщи в събота, че около 70 души са били арестувани, а над 100 - завързани за наказание за стълбовете на уличните лампи за 24 часа.

Кметът на града съобщи, че 200 жители са държани от групировката на неизвестно място и че в града се опасяват, че може да са убити.

Терористичната групировка е взривила джамия в Ниневия и е осквернила две християнски църкви в историческия център на град Мосул, столица на тази северна провинция, съобщи ТАСС.

"Ислямска държава" продължава да руши в Палмира

"Бойците унищожиха исторически надписи в храма "Пресвета Богородица" и в халдейската църква в историческия център на Мосул", съобщи бригаден командир на кюрдските милиции пешмерга.

Източник: БГНЕС