Камбитов с пет номинации в Кмет на годината
Камбитов с пет номинации в Кмет на годината / Любима Калпачка, Дарик - Благоевград, архив

Кметът на Благоевград Атанас Камбитов е номиниран в пет категории във втори етап на надпреварата „Кмет на годината”, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Класацията се организира за трета поредна година от портала на българските общини Kmeta.bg, чието основно внимание е насочено към работата на 265-те общини в страната.

Тази година кметовете се оценяват за постигнатото от тях през целия им мандат – 2011-2015г.

Освен това всички общини са разграничени според тяхното население: „малки“ - до 20 000 души, „средни“ – между 20 000 и 50 000 души и „големи“ - над 50 000 души. Това разделение се прави с цел конкурсът да бъде максимално справедлив към всички кметове, независимо от големината на общината, която управляват.

В първия етап на надпреварата в специално създадената платформа - godina.kmeta.bg. гласуваха над 100 000 души. Те излъчиха и най-добрите кметове във всички 11 от 12-те категории. Категорията "Кмет на гражданите" не преминава във втори етап, защото гласуването в нея е свободно от началото на пускането на платформата до връчването на наградите на 11 септември в хотел "Маринела" в София.

Кметът Камбитов успешно премина във втория етап на конкурса, след високата оценка, която получи в категориите „Инвестиции и заетост”, „Ефективно управление и европроекти”, „Пълноценна жизнена среда”, „Здрави жители”, „Иновации, наука и образование”.

Всеки, който е навършил 18 години може да се включи в гласуването в новото предизвикателство, което започна от 14.08.2015г.