Арестуваха още двама души заради камиона с мъртви мигранти
Арестуваха още двама души заради камиона с мъртви мигранти / БГНЕС

Два нови ареста са били извършени във връзка с разследването на камиона със 71 мъртви мигранти, открит миналата седмица изоставен на магистрала в Австрия - по един в България и Унгария, предаде Франс прес, като се позова на съобщение на австрийските власти.

Българи са сред задържаните заради камиона с трупове в Австрия

Единият човек е бил задържан в България и другият - в Унгария, съобщи Верена Стърнад, говорителката на прокуратурата на Айзенщат, столица на източната провинция Бургенланд, където зловещата находка бе направена в четвъртък. Тя не даде никакви подробности за двамата арестувани.

Унгарската полиция е арестувала 21 души за трафик на хора

Общо 7 души са били задържани до момента в рамките на разследването, всички без един - в Унгария. От петимата, които вече са в ареста, четирима са българи и един - афганистанец.

Според български медии, цитирани от АФП, единият от задържаните е Методи Г., на 29 години, родом от град Лом. Той бе представен като човек с дебело съдебно досие, издирван в Германия за трафика на хора.

Полицията смята, че арестуваните са на ниско ниво в някоя от многобройните организирани групи за трафик на мигранти в Европа.

Източник: БТА