Димитровградският календар с пейзажи от 13 художници
Димитровградският календар с пейзажи от 13 художници / DarikNews

Картини на 13 съвременни художници, чийто живот и творчески път е свързан с Димитровград включва тазгодишният календар на общината, който се издава по повод рождения ден на града. Осмото му издание бе представено официално в лятната читалня на библиотеката "Пеньо Пенев" днес. Подбрани са пейзажи от Димитровград на авторите: проф.Ивайло Мирчев, Атанас Атанасов, Милко Божков, Чавдар Петров, Петко Чурчулиев, Владимир Пенев, Стефан Чурчулиев, Христо Панев, Надежда Стойнева, Георги Стойнев, Ради Радев, Любен Янев, Аглика Гайтаникова.

Димитровградският календар с пейзажи от 13 художници
netinfo

Повечето от картините са от пленерите, които са били организирани тук през годините. Всички са притежание на димитровградската галерия и са част от фонда й, който съдържа  2 252 творби.

Димитровградският календар с пейзажи от 13 художници
netinfo

 

Календара представи уредникът на димитровградската художествена галерия Антоанета Станчева. Сред присъстващите бяха кметът Иво Димов и гостите от три побратимени на Димитровград градове - Узункюпрю (Турция), Александропули (Гърция) и Кутина (Хърватска). По-късно днес се очаква да пристигане и делегация от сръбския Димитровград.