И Андреа на финала на „Детската Евровизия“
И Андреа на финала на „Детската Евровизия“ / www.junioreurovision.bg

Разград с втори финалист в националната селекция за „Детска Евровизия 2015“.

13-годишната Андреа Начева бе първи избор на журито тази вечер. Предложи я неговият председател Евгени Димитров, след като публиката подкрепи Габриела Йорданова от Русе. За втори финалист, избран от журито, бе предложена и Борислава Цекова от Исперих, която изпълни „Лале ли си, зюмбюл ли си“, но номинацията на Орлин Павлов не срещна подкрепа от останалите журиращи.

Андреа откри третия полуфинал в конкурса, представи се с песен на Анук. Слави Трифонов нарече изпълнението й жестоко, попита шеговито каква вода пият талантите от Разград. Орлин Павлов също заяви, че е много впечатлен и коментира, че Андреа има глас за два-трима певци. Безапелационно нарече изпълнението на Андреа Евгени Димитров. Нарече я изключително стабилна, описа представянето й като „изковани тончета като с пирон“.

Така след като в понеделник пак журито избра Павел Матеев да е сред 12-те финалисти на националната селекция на „Детска Евровизия 2015“, Разград вече има и втори финалист – Андреа Начева. А може да се каже дори, че са и двама и половина, тъй като 10-годишната Симона Иванова от Свищов, която бе вчерашният избор на публиката, от началото на годината се подготвя при вокалния педагог на Андреа Свилена Дечева в Центъра за работа с деца.