Каналджия с 15 бежанци в колата катастрофира при гонка с полицията
Каналджия с 15 бежанци в колата катастрофира при гонка с полицията / снимка, forumnews.bg

15 чужди граждани са отведени в Районното управление в Приморско за изясняване на самоличността им. Те са пътували в лек автомобил „Фолксваген Пасат"-комби, с бургаска регистрация. Районна прокуратура -Царево е образувала досъдебно производство срещу неизвестен извършител за каналджийство.
Днес около 13.15 часа на пътя Лозенец - Китен полицейски служители се опитали да спрат за проверка лекия автомобил, със затъмнени стъкла. Водачът на автомобила не се подчинил и не спрял на подаден сигнал със стоп палка от полицейските служители, а продължил с висока скорост в посока Китен. На пътен възел в Китен автомобилът е катастрофирал, водачът го е изоставил и се е укрил. От автомобила излезли общо 15 чужди граждани - двама мъже, три жени и десет деца. Те са отведени в Районно управление - Приморско, където с помощта на преводач се установява самоличността им.
Изяснено е, че автомобилът е собственост на 78-годишен мъж от Бургас. Районна прокуратура -Царево е образувала досъдебно производство срещу неизвестен извършител за каналджийство. Продължава работата по установяването на шофьора, превозвал чужденците.