Коалиция “Алтернатива за Габрово“ се регистрира в ОИК за изборите
Коалиция “Алтернатива за Габрово“ се регистрира в ОИК за изборите / БСП - Габрово

Кандидатите от Коалиция “Алтернатива за Габрово“ се регистрираха в Общинската избирателна комисия (ОИК) в Габрово за местните избори на 25 октомври. Четирите партии – БСП, НДСВ, КПБ и ПБС, подкрепят Лена Енева за кмет на община Габрово и ще се явяват с обща листа за общински съветници. Номерът, под който коалицията ще участва във вота за местни органи на властта, е 2.

Водач на листата е Кристина Сидорова, председател на БСП – Габрово, действащ общински съветник, инженер по комуникационна техника и технологии, магистър стопанско управление.

Втори след нея е кандидатът за кмет на Габрово Лена Енева, дългогодишен общински съветник от левицата, Председател на Общински съвет – Габрово, секретар на Община Габрово, а сега е директор на Бюрото по труда в града. Завършила е топло и ядрена енергетика в Технически университет - София. Има специализации по финансов мениджмънт в Стопанска академия Свищов и по информационни системи отново в ТУ София. Преминала е обучения, свързани с обществената й дейност, в САЩ, Франция, Португалия, Полша , Естония.

Трети е Богомил Белчев, кмет на Габрово в периода от 1999 г. до 2007 г. Четвърти в листата на Коалиция “Алтернатива за Габрово“ е Николай Григоров, бивш областен управител на Габрово и депутат, историк по образование с  магистратура по Стопанско управление.

Пети е 34-годишният Здравко Кънчев, който е инженер по образование от ТУ-София и с магистратура Психология, а шести е 33-годишният актьор в ДТ „Рачо Стоянов” и областен председател на НДСВ Светослав Славчев.

Седма в листата е Росица Йонкова, експерт в РС на КНСБ – Габрово, завършила Социални дейности в ТУ Габрово, магистър УЧР. Осми е Мирослав Семов, на 41 г. икономист, завършил УНСС, в момента регионален мениджър БИЛЛА.

Девети в листата на коалицията е Владимир Тодоров, на 46 г., завършил Компютърни технологии в  ТУ – Габрово, притежава магистърска степен, собствик е на бизнес, семеен е с три деца. Десетката се допълва още от Веселин Пешев, икономист, завършил Икономически университет – Варна, управител на „Нова Деница” АД, действащ общински съветник, президент на Ръгби клуб „Янтра” Габрово и член на управителния съвет Българска федерация Ръгби.

В листата, от 33-ма кандидати на Коалиция “Алтернатива за Габрово“, са още: Борис Петков, Първан Димитров, Миглена Пройнова, Иван Калчев, Марияна Върбанова, Емилия Дженкова, Добрин Ганчев, Митка Георгиева, Олег Цонев, Росен Димитров, Диян Русанов, Евгени  Недев, Павел Иванов, Невена Митева, Галя Александрова, Панко Панков, Биляна Гатева, Людмил Добрев, Цветелина Петкова, Мария Панова, Венета Гатева, Илияна Колева и Коьо Коев.