БСП откри предизборната си кампания в Добрич
БСП откри предизборната си кампания в Добрич / Дарик Добрич

БСП излиза на местните изборите в Добрич с отбор от способни, можещи и всеотдайни кандидати. Това беше заявено от трибуната на площад "Свобода", където се състоя откриването на предизборната кампания на социалистите.

Кандидатът за кмет и водач на листата за общински съветници е Мая Димитрова. Пред присъстващите беше подчертано, че тя е добре образована – магистър е по право във Варненския свободен университет, завършила е икономика и мениджмънт в Икономически университет - Варна, както и Технически университет - Варна. Мая Димитрова е семейна с две деца, работи като адвокат. Тя е председател на общинската организация на БСП в Добрич, в последните два мандата беше съветник в Общинския съвет на града.

Избрахме днешния ден за откриване на кампанията, защото днес е Международният  ден на усмивката, заяви Димитрова."Нека започнем усмихнати днешната кампания и да я завършим по същия начин с победа. Това е отборът, това са нашите кандидати за общински съветници, с които вярваме, че ще променим града за по-добро. Вярваме, че ще променим статуквото, ще направим така, че важните решения за нашия град да не се взимат само от една политическа партия. Време е за справедливост, вярвам и знам, че заедно с вас можем да направим промяната за по-добро", заяви кандидатът за кмет на БСП.

Гост на откриването на предизборната кампания на социалистите в Добрич беше Атанас Мерджанов, който е зам.-председател на парламентарната група на БСП Лява България и говорител на БСП. Изборите на 25 октомври са важни, защото чрез нашите  кандидати за общински съветници и за кметове искаме налагането на нов вид политика, политика за хората и общините, посочи Мерджанов.

"За последните три мандата Добрич се управляваше от представителя на ГЕРБ Детелина Николова. Стореното е не малко и ние се отнасяме с внимание и признание към това, което е направено, но на Добрич, на активните и младите хора в града е нужна нова енергия, нова сила и ново вдъхновение, което Мая Димитрова им дава със своя отбор от 31 кандидати за общински съветници", заяви Мерджанов.

БСП е с номер 14 в изборната бюлетина за Добрич. Това даде повод на Атанас Мерджанов да заяви:"За моето поколение това беше номерът на Йохан Кройф, който поразяваше футболните терени по цяла Европа. 14 е значимо число, което ще донесе самочувствие и предимство на Мая Димитрова и кандидатите за съветници".

В листата на социалистите имамного млади хора и хора с дългогодишен опит, които са доказали, че могат да вземат правилните решения за община Добрич, беше отбелязано още по време на откриването на кампанията.

Втори в листата на социалистите е юристът Даниел Петков, който е зам.-председател на областното младежко обединение на БСП, следва председателят на младежкото обединение мениджърът Светлин Колев, четвърти е Стоян Люцканов.

В листата попадат още Георги Георгиев - директор на СОУ „П.Р. Славейков”, арх. Емилия Добрева - два мандата общински съветник, историкът Дариела Вълканкина - областен председател на Обединение на жените-социалистки, Боян Саркизов - зам.-координатор на Национално движение русофили, хирургът д-р Красимир Николов.