Едуард Ераносян: Трябва да изживеем тази криза
Едуард Ераносян: Трябва да изживеем тази криза / Радка Минчева

Старши треньорът на Лудогорец Едуард Ераносян заяви след равенството срещу Черно море, че отборът трябва да изживее тази криза, в която се намира,

„От резултата няма как да съм доволен. Трябва да търсим вината в себе си. Имаше огромно желание, но не успяхме да вкараме. В началото на второто полувреме допуснахме ранен гол. Жалко, че отново проспахме първите 45 минути. Щом се получават грешки, значи се правят грешки. Има прекалено големи очаквания към Лудогорец“, сподели Ераносян.

„Ще се постараем да изживеем тази криза, за да се върнем на правилния път“, добави наставникът на Лудогорец.

„Кешеру е голмайстор. Това му е в кръвта. Дано головете му са достатъчно, за да побеждаваме.“

„Аз не се радвам, когато имаме почивка и прекъсване на първенството, защото много от играчите ни ги няма. Ще изиграем международна контролна среща другия петък, но все още не е ясен съперникът.“

Определено Лудогорец няма интерес към Будеску.“

„Определено Левски влиза като скрит фаворит. Всички отбори сме много близо и е ясно, че ще има драма до край“, каза още Едуард Ераносян.

Лудогорец и Черно море завършиха 1:1, като "моряците" първи поведоха след гол на Матиа Курьор няколко секунди след началото на второто полувреме, но звездата в атаката Клаудиу Кешеру вкара петия си гол този сезон малко след това и изравни. Това беше четвърти хикс в последните пет двубоя за разградчани.

Първата част беше равностойна и започна дори с лек превес на гостите, които явно не се притесняваха, че играят в Разград. Те стигнаха до добра ситуация само след пет минути игра, когато Мехди Бурабия се озова до аутлинията и центрира успоредно на голлинията към Матиа Курьор.

Точно преди националът на Мартиника да прати топката в мрежата от 4-5 метра, канадският страж на домакините Милан Борян се намеси подобаващо и изби топката, за да предотврати опасността.

Полека-лека разградчани изравниха играта и отправиха няколко изстрела чрез Клаудиу Кешеру и Марселиньо, но реални опасности за вратаря на варненци Георги Китанов нямаше.

Така се стигна до най-добрата ситуация за тях в 18-та минута. Тогава Клаудиу Кешеру би страхотно от пряк свободен удар и прати топката в лявата греда, а след рикошета в главата на Китанов, тя беше изчистена от защитата.

Малко след това дойде и най-спорната ситуация в мача. В 21-та минута след центриране на Симеон Райков, Курьор стреля с глава отблизо в аут. Но при тази ситуация Козмин Моци държеше с ръка Живко Петков, който имаше шанс да скочи и да бие, но реферът е видя нищо нередно в действията на румънеца и не даде дузпа.

Около пет минути след това и домакините искаха дузпа за игра с ръка на Михаил Венков в наказателното поле, но такава нямаше и логично не получиха възможност да поведат от 11-те метра.

Така се стигна до най-чистата ситуация за Лудогорец в 36-та минута. Тогава Джонатан Кафу беше изведен зад защитата и стреля, но в последния момент Венков се хвърли в краката му и изчисти топката на сантиметри в корнер.

До почивката двата тима си размениха по няколко удара чрез Симеон Райков и Матиа Курьор от "моряците" и Марселиньо и Кешеру от домакините, но до попадения преди почивката така и не се стигна, а развръзката остана за втората част.

А само как започна тя! Само 33 секунди след подновяването на играта Мехди Бурабия намери с перфектен извеждащ пас Курьор зад защитата и националът на Мартиника с прехвърлящ удар елегантно преодоля излезлия да го пресрещне Милан Борян, за да бъде открит резултатът.

Домакините реагираха като ужилени и пробваха няколко удара от дистанция, но Върджил Мисиджан и Кешеру нямаха късмет. Но класата на румънеца си каза думата в 55-та минута, когато резултатът беше изравнен.

Тогава Натанаел центрира перфектно от левия фланг и намери във вратарското поле нападателя. Там Кешеру имаше на гърба си Мамуту Кулибали, но го преодоля и от няколко метра разстреля Китанов за 1:1.

Така мачът започна отначало, а домакините вече търсеха пълния обрат. Кешеру нямаше късмет да отбележи, а гостите отвърнаха с един мощен изстрел на Симеон Райков от пряк свободен удар, който приключи в ръцете на Милан Борян в 61-та минута.

Малко след това дойде и още един сериозен шанс за Лудогорец, този път за пълен обрат. В 64-та минута отново Натанаел центрира отляво и качи топката на главата на Кешеру във вратарското поле. Неговият изстрел беше спасен от Китанов, а в ситуацията увисна отново Мамуту Кулибали.

Гостите обаче не се отказваха и продължаваха да контраатакуват опасно. При една от ситуациите в тяхна полза Симеон Райков се оказа на добра позиция и стреля силно, но Борян отрази изстрела му.

Домакините продължиха да са по-активни и да затягат обръча пред вратата на гостите, но не можаха да стигнат до така търсеното попадение. Контрите на "моряците" пък продължаваха да са все така опасни. Но по-чистите положения бяха за разградчани.

Едно от най-добрите се откри пред Абел Анисе в 75-та минута, когато след центриране от корнер халфът стреля с глава към далечната греда, но топката прелетя на няколко сантиметра в аут.

В последните минути атаките на домакините станаха още по-чести и още по-опасни. При една от тях Клаудиу Кешеру стрела с глава от около 5-6 метра след страхотно центриране на Йордан Минев, но с невероятна намеса Георги Китанов предотврати сигурен втори гол.

При една от контрите на "моряците" в последната минута пък Вилиан Бижев се откъсна в половината на Лудогорец, но в последния момент Георги Терзиев се справи с опасността и изчисти.

В крайна сметка повече попадения в този мач не паднаха, въпреки усилията и на двата отбора и така те си тръгнаха с по точка от този двубой. Лудогорец остава на върха с 20 точки, но може да бъде изместен от там след дербито на кръга между Литекс и Левски в неделя.

Още снимки ето тук.