БСП-Търговище откри своята предизборна кампания със спектакъла „Разбъркай го - да се оправи
БСП-Търговище откри своята предизборна кампания със спектакъла „Разбъркай го - да се оправи / Борислав Курдов

Българската социалистическа партия в Търговище откри своята предизборна кампания. На естрадата на открито в местността „Борово око" пред дошлите членове и симпатизанти на партията застанаха кандидатите за общински съветници и кандидатът за кмет на общината Диан Цонев.

От името на кандидатите за общински съветници Ивелина Арсова заяви: „Ние сме 33-ма в един отбор. Ние сме добре познати специалисти в различни области.На различна възраст, обединени от идеята да работим за благото на общината. Юристи, лекари, инженери, икономисти, бизнесмени - ние сме хора, готови да се борим за социална община и държава. За интересите на търговищенци, за справедливост и солидарност. Това сме ние - кандидатите за общински съветници от листата на Българската социалистическа партия. В изборната бюлетина ние сме под номер 9 - номерът на голмайстора, номерът на победата".

Дошлите бяха поздравени и от областния лидер на БСП Явор Куюмджиев: „През последната година БСП остана единствената алтернатива на управлението на двойната, тройната, четворната, понякога петорна или шестворна коалиция. Ние сме единствените, които продължаваме да защитаваме интересите на хората и ще продължим да го правим. В листата ни с общински съветници са хора, които могат, които знаят, които ще го направят. За бъдещето на Търговище! - затова ви призовавам на 25 октомври да изберете номер 9, за да можем да бъдем още по-щастливи в нашия град".

Досегашният кмет на Търговище и водач на листата с общински съветници д-р Красимир Мирев представи листата като „млада гвардия": „Години наред, когато дойде изборно време, започват всички да говорят за промяна, без да стане ясно промяна за какво, промяна с кого, каква е посоката. Говорим за реформи, използваме думи без да ги разбираме. Накрая докарахме държавата до положение да нямаме армия, да нямаме авиация, трудно да пазим държавата си. Знам че е много трудно в момента. Но ние в БСП промяната я направихме. Вижте тази млада гвардия, вижте тези млади хора. Те се събраха само за едно и по един единствен критерий - че това са патриотите на Търговище. Те искат да дадат своята младост, своите знания, за развитие на собствения си град, за собствените си семейства, за собствените си деца, за вашите деца и за вашите внуци. Ние им повярвахме. Повярвайте им и вие. Няма да сбъркаме. Тези хора ще направят всичко, за да стане нашият град още по-добър, още по уютен, с още по добра икономика и с още по-голям просперитет. Задачата на тези млади хора е да вдигнат още по-високо летвата и аз знам, че ще го направят".

Кандидатът за кмет на община Търговище Диан Цонев прикани членовете и симпатизантите на БСП да му позволят за продължи да им служи, както е правил това през целия си съзнателен живот: „Заставам пред вас с пълното съзнание, че поемам една тежка отговорност. Но аз не се притеснявам, не се боя от тази отговорност. Сред вас съм, за да търся и вашата подкрепа. Защо се кандидатирах за кмет на община Търговище? Защото аз вярвам, искам, мога и имам опита силата и знанието да надграждам това, което до момента е направено. Защото във вас аз виждам хората, които заедно можем да направим град, в който да живеем всички. И не само ние, но и нашите деца. Защото след един успешен четири годишен мандат, когато постигнем поставените цели. Ние спокойно можем да погледнем своите родители, своите деца в очите и да им кажем: „Е, успяхме!" Затова искам вашата подкрепа. През целия си съзнателен живот аз съм служил на моята страна-България, на моя град - Търговище, на вас - жителите на града. Позволете ми да продължавам да ви служа. Затова ви приканвам - гласувайте с номер 9 в бюлетината - бюлетината на успелите, бюлетината на смелите. А всички ние тук сме смели и затова ще успеем на изборите!"
След това кандидатите освободиха сцената, за да могат на нея да се качат танцьорите от трупата на Нешка Робева. Те представиха най-новия си спектакъл „Разбъркай го - да се оправи"