Русия съобщи, че през последните 24 часа е поразила по въздух девет цели на групировката "Ислямска държава" в Сирия, предаде Франс прес. Според руското министерство на отбраната самолети Су-34, Су-24М и Су-25 са извършили 25 полета с цел "дезорганизиране на командната верига и повреждане на логистиката на терористите".

Руски бомбардировачи са унищожили "команден пункт на ИД в град Растан. На 25 км южно от град Хомс са били унищожени два склада с боеприпаси и комуникационен пункт. Още един команден пункт е бил ударен в провинция Латакия.

Руските удари в Сирия предизвикали паника сред терористите (ВИДЕО)

Изтребители са поразили склад с боеприпаси и бронирани коли в тренировъчен лагер в провинция Идлиб. Руски самолети са унищожили две артилерийски позиции на екстремистите в същата провинция и база, в която е имало превзети от сирийската армия танкове Т-55.

Само 5% от руските въздушни удари в Сирия са насочени срещу ИД

Според неправителствената организация Сирийски център за наблюдение на човешките права "Ислямска държава" не присъства в тези региони. Русия твърди, че ударите й са насочени само към "Ислямска държава", но Анкара и западните й съюзници обвиняват Москва, че концентрира нападенията си срещу силите на умерената сирийска опозиция.

Руски Су-34 унищожиха командни пунктове на "Ислямска държава"

Източник: БТА