Разрушен стар гириз е причина за голямата авария на ул. „Николаевска“
Разрушен стар гириз е причина за голямата авария на ул. „Николаевска“ / 100 вести

Разрушен стар бетонов гириз при поставяне на газопровод е причина за голямата авария на ул. „Николаевска“, съобщават за "100 вести" от Община Габрово. Във връзка с подаден сигнал за неработеща канализация на сграда на ул. „Николаевска“ № 9 бе направена проверка на място с представители на Общината, ВиК и „Ситигаз България“ ЕАД, пише изданието.

Вестник "100 вести" обобщава:

„След направени изкопни работи бе установено, че старото канализационно отклонение на сградата на „Николаевска“ 9, представляващо бетонов гириз, е разрушено при полагане на газопровода по улицата, което е причинило аварията. На съвместния оглед бе взето решение за подмяна на нарушеното канализационно отклонение от страна на ВиК – Габрово и корекция на трасето на газопроводната тръба от страна на причинителя на аварията - „Ситигаз България“ ЕАД.

В друга статия на вестника се съобщава, че на 8 октомври - 70-годишнината на ДТ „Рачо Стоянов“, от 18:00 часа в пространството пред библиотека „Априлов-Палаузов” ще бъде открита фотоинсталацията „Паралели”. Тя е част от проекта „Памет - минало, памет - настояще, памет - бъдеще“, посветен на годишнината на театъра и „155 години Габрово – град”.

Изданието публикува новина за изложба в Севлиево. Диди Баев, познат на севлиевската публика и на фотографската общност в страната и чужбина като майстор на художествената фотография, открива поредната си самостоятелна изложба. Този път експозицията е юбилейна – авторът навършва 60 години и затова и представените творби ще бъдат 60, разделени по двадесет в три групи: пейзажи, натюрморти и фентъзи. Юбилейната изложба се открива на 8 октомври от 17:30 часа в градската художествена галерия „Асен и Илия Пейкови“.