Синдикатът на българските учители подкрепи кандидатурата на Николай Иванов
Синдикатът на българските учители подкрепи кандидатурата на Николай Иванов / ИК

По повод Международния ден на учителя, независимият кандидат за кмет Николай Иванов се срещна с учителите от Враца. На поканата му се отзоваха близо 200 преподаватели от училища и детски градини. Преди година Синдикатът на българските учители удостои Николай Иванов с най-високо звание - най-добрият социален партньор кмет за 2014 г. "Защо заставаме зад кандидатурата на Николай Иванов за кмет втори мандат? Защото той е пример за това как трябва да се работи за развитието на образованието в една областна община. Защото през изтеклия мандат бяха съхранени работните места на всички заети в образованието.

Не беше допуснато нито един лев от парите за образование да бъдат отклонени за други дейности. Не беше закрита нито една детска градина, нито едно училище. Стриктно се изпълняваха всички договорености в отрасловия колективен договор. Ясно и точно беше разчетен бюджетът за образование чрез формула на общината, така че да може да се издържат и онези детски градини и училища, които бяха затруднени. Пожелавам на Николай Иванов успех на 25 октомври!" - с тези думи се обърна към гилдията Емилия Бонева, координатор на Синдиката на българските учители за врачанска област. Тя припомни, че през тази година Николай Иванов бе отличен и с приза "кмет на годината" в категорията "иновации, наука, образование".

Независимият кандидат за кмет благодари за подкрепата. "Вашият труд е базата за всичко, което се случва в нашата община и което ще се случва в следващите години. Благодаря ви за този труд и за вашата апостолска дейност, защото днес да си учител не е никак лесно. Благодаря ви най-вече, че през тези четири години продължихте да отстоявате това община Враца да бъде еталон в образованието. Признанието, което получих, е ваше. Искам да ви пожелая здраве и енергия, която да продължите да раздавате на своите ученици.

И нека заедно, в условията на новата законова среда, направим ясна стратегия за развитието на образованието в община Враца" - пожела Николай Иванов. Пред учителите кандидатът за кмет представи някои от предстоящите проекти в сферата на образованието. По Норвежкия механизъм ще бъдат внедрени мерки за енергийна ефективност в ПМГ "Акад. Иван Ценов", СОУ "Никола Войводов" и НУ "Иван Вазов", а също в детските градини "Звънче" и "Детски свят". В момента се изгражда Младежки център, която ще е в помощ на младежите в риск.

"Имаме категоричното желание да бъдат въведени целеви стандарти за детските градини - по 10 лева на дете, които ще са за поддържане на материалната база, като средствата ще са от общинския бюджет" - каза Николай Иванов. Предвижда се разширяване на Общинската програма за подпомагане на деца с изявени дарби. Нова идея е и провеждането на фестивал на самодейното ученическо творчество. По-широко ще бъде внедрена системата за видеонаблюдение в детските градини и училищата в следващите години.

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление.