Руски самолети поразиха обекти на групировката "Ислямска държава" в сирийския град Палмира и в северната провинция Алепо, съобщи сирийската държавна телевизия, цитирана от Ройтерс.

При ударите са унищожени 20 автомобила и 3 оръжейни склада в завзетата от джихадистите Палмира. Мишена на ударите в Алепо са били градовете Ал Баб и Дейр Хафер, на около 20 км източно от военно летище, обсадено понастоящем от бойците от ИД, посочи телевизията, като се позовава на военен източник.

Русия удари складове с боеприпаси и бронирани коли в Сирия (ВИДЕО)

Според базирания във Великобритания Сирийски център за наблюдение на човешките права при ударите в Палмира са били убити 15 джихадисти от ИД. "Това беше най-тежката руска атака в Палмира", каза директорът на центъра Рами Абдул Рахман. В последното денонощие руски самолети са нанесли най-малко 34 въздушни удара в цяла Сирия, допълни той.

Още четирима бойци от ИД са били убити край източния град Ракка - крепост на групировката в Сирия в последните две години.

Управляваната от ливанската групировка Хизбула телевизия "Ал Манар" съобщи, че руски самолети са извършили четири рейда в района Джабал аз Зауия в северозападната провинция Идлиб.

Източник: БТА