Времето ще бъде облачно
Времето ще бъде облачно / Дарик - Благоевград, архив

 

Започналото от запад увеличение на облачността ще продължи и в сряда през деня ще преобладава облачно време. Слънчеви часове ще има преди обяд над Източна България, но по-късно през деня облачността и там ще се вплътни. След обяд ще има и валежи, значителни и на повече места в западните райони. Вятърът ще се ориентира от изток-североизток, ще е предимно умерен. 

Минималните температури ще са предимно между 10 и 15 градуса, а максималните стойности ще достигнат 17-22 градуса. Атмосферното налягане ще остане по-ниско от средното за месеца, но привечер ще започне да се повишава.

Над планините ще бъде предимно облачно, след обяд и дъждовно. Привечер в масивите от Западна България валежите ще са интензивни и на места ще са придружени с гръмотевици. Вятърът ще се ориентира от изток-североизток, ще е умерен до силен. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 13 градуса, на 2000 м - до 7 градуса.

Преди обяд над Черноморието ще преобладава слънчево време, но по късно през деня облачността ще се увеличи и вплътни, а привечер и там ще завали дъжд. Вятърът ще се ориентира от изток североизток и ще се усили. Максималните температури ще са до 21-22 градуса, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg