Шофьорът убиец остава в ареста
Шофьорът убиец остава в ареста / Дарик Сливен

Окръжен съд - Сливен наложи на 25-годишния Янко Чакалов – шофьорът, убил3-годишното момиченце в кв. „Речица“, мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Мярката, поискана от прокуратурата, се налага заради причиняване смърт по непредпазливост; управление на МПС без свидетелство за правоуправление, за което вече е осъждан и е в изпитателен срок, заради опит да се укрие и възможността да извърши ново престъпление.

За тези обвинения законът предвижда от 3 до 15 години лишаване от свобода.

„Съжалявам за извършеното деяние” - бяха единствените думи на Янко Чакалов, който поиска да бъде пуснат под домашен арест.

В тридневен срок мярката може да се обжалва пред Апелативния съд в Бургас. Служебно назначеният му адвокат Дойчинов заяви, че след разговор с близките на задържания ще стане ясно дали ще се обжалва.

В неделя вечерта около 19.30 часа в кв. „Речица“ в Сливен, при управление на лек автомобил „Фиат” в пияно състояние, 25-годишният Янко блъсна пресичащо пътното платно 3-годишно дете, което загина на място. След инцидента шофьорът избяга от местопроизшествието, но скоро след това бе задържан от полицията. В хода на разследването е установено, че водачът на автомобила не притежава право да управлява моторно превозно средство и е шофирал с концентрация на алкохол в кръвта си 0,64 промила.