Атанас Камбитов: Избирателите оценяват по свършената работа
Атанас Камбитов: Избирателите оценяват по свършената работа / Дарик - Благоевград, Любима Калпачка

Кандидатът за втори кметски мандат в Благоевград Атанас Камбитов отчете работата на екипа си и маркира основните акценти в програмата за надграждане през следващите четири години.

"Това е регулярната ми пресконференция, а не старт на предизборна кампания, защото кметът винаги е в кампания. Кандидатите от другите партии ще ги оценяват до изборите по обещанията, а мен по видимо свършената работа", каза Атанас Камбитов. 

"За тези четири години наистина работихме добре, имаме изградена основа на която да стъпим. Изпълнихме над 75 процента от залегналото в програмата за управление. Много от дейностите са в дългосрочен план и продължаваме да ги реализираме. През 2016 година ще усвоим 90 000 000 лева по програмата за саниране и тогава градът ще изглежда напълно различен. В останалите областни центрове все още регистрират сдружения за участие в безплатното саниране, а ние тук вече имаме три завършени жилищни сгради. С парите, които предстои да получим следващата година, ще обновим изцяло блоковете и кварталите. Имаме 151 подписани договора. Предстои да се асфалтират всички улици в квартал „Освобождение”, а за да може Благоевград да придобие съвременен европейски облик, ще облагородим и междублоковите пространства със собствени средства. В момента защитаваме програми за повече от 480 милиона лева до края на 2020 година", отчете Камбитов.



"Аз съм доволен, че завършваме с един успешен мандат, защото реализирахме всички европрограми в срок. Благоевград е от малкото Общини, която няма наложени санкции, корекции по европроектите, което означава, че това е обективен критерий за един висок административен капацитет, което от своя страна означава, че спокойно и успешно ще приемем предизвикателствата на новия програмен период. До края на месец декември ще е готова инвестиционната ни програма. По ОП "Региони в растеж" имаме отделен финансов ресурс от  44 000 000 лева", изтъкна кандидат-кметът Камбитов.

"Видими резултати за Благоевград", това е мотото на предизборната кампания на Атанас Камбитов. Постигнатото през изтеклия мандат е събрано в стилна брошура. В първата си част е отчетът за изграденото, а във втората част са включени стъпките и основни управленски проекти, които Камбитов и екипът му ще надградят в следващия мандат.

В ход са строително-монтажните дейности в района на бившата казарма в Благоевград. Договорът с Министерство на отбраната ще бъде окончателно парафиран в началото на следващата година.

"На тази територия ще има нов православен храм. Вече имаме инвеститор, който ще го построи и подари на благоевградчани в завършен вид. В имота, който военното министерство дарява на общината, ще има модерен парк, Експо център и зони за спорт. Предстои реализация на проекта "Спортен Благоевград". Той включва изграждане на хотелски комплекс на стадион "Христо Ботев", помощни игрища, басейни. С част от средставата ще се рехабилитира основно пътят към ски зона "Картала". В квартал "Освобождение" ще има нова детска градина", разкри част от програмата за следващите четири години кандидат-кметът Атанас Камбитов.

Относно депото за битови отпадъци, Камбитов поясни, че вече има подписано разрешение и в края на ноември процедурата ще бъде в ход. През януари ще бъде избран изпълнител.

Идеята е клетките да бъдат готови до края на юни следващата година, за да може Общината да се възползва от мерките за компостиране. Атанас Камбитов декларира, че не се притеснява от предизборната кампания. Всеки избира начина на своето поведение и позицията си.

"Да бъдеш достоен, е избор", убеден е Камбитов.