Денчо Бояджиев: „Подкрепата на младите хора за мен е щастлив кадем“
Денчо Бояджиев: „Подкрепата на младите хора за мен е щастлив кадем“ / Радка Минчева
Денчо Бояджиев: „Подкрепата на младите хора за мен е щастлив кадем“
82133
Денчо Бояджиев: „Подкрепата на младите хора за мен е щастлив кадем“
  • Денчо Бояджиев: „Подкрепата на младите хора за мен е щастлив кадем“

Лопата с червена панделка и №18 получи като подарък от общинската структура на БСП независимият кандидатът за кмет на Разград Денчо Бояджиев на откриването на предизборната си кампания днес. "Търсехме символ, и понеже е най-лесно да се режат ленти, а и това е приоритет на премиера, избрахме лопата, с която през следващите 4 години за правите много първи копки на обекти от успешно защитени проекти в община Разград, защото Вие сте човек, който съгражда – обясни лидерът на социалистите Елка Неделчева. „Много ангажиращ подарък“ – каза Бояджиев, но призна, че този уред не му е непознат и приема предизвикателството, има обаче намерение да реже и лентичките след свършената работа.

Кратката и стилна церемония по откриването на кампанията на независимия кандидат за кмет Денчо Бояджиев се проведе в Художествената галерия „Проф. Илия Петров“ – един от обектите в Разград, обновен по време на настоящия мандат на кмета.

25 са хората, събирали подписи в подкрепа на кандидата за кмет с №18 – представи ги председателят на Инициативния комитет Добрин Добрев. Той обясни, че те са представители на различни поколения и сфери на обществения живот, това, което ги обединява, е Разград и чувството на осъзната отговорност към града и общината, желанието да работят за просперитета на региона. В Инициативния комитет са: юристите Добрин Добрев, Милена Цанева, Наталия Денева, инж.-дизайнер Надежда Кунева, инж. Анко Аврамов, инж. Васил Веселинов, инж. Стефан Томов, инж. Валентин Стоев, инж. Евгений Ганев, историците Иван Иванов и Таня Тодорова, д-р Радка Стоянова, филологът Стефка Димова, директорът на Капански ансамбъл Румян Занев, секретарят на читалище „Развитие 1869“ Дияна Славова.

Денчо Бояджиев Подкрепата на младите хора за мен е щастлив кадем
netinfo

В словото си Денчо Бояджиев обясни основните си мотиви да стане кандидат за кмет за четвърти мандат. Чуйте ги в прикачения звуков файл. Благодари както на партиите и организациите, които са го подкрепили, така и на членовете на Инициативния комитет. Призна обаче, че е най-развълнуван от подкрепата на младите хора в него: Добрин, Таня, Надя, Наталия, Евгений. „Щастлив съм, че точно младите хора оценяват досегашните ни усилия, смятам, че както казват старите хора, те ще са щастлив кадем за мен, през следващите години ще разчитам на свежите им идеи и младежка енергия“ – каза Бояджиев.

Никога не съм обещавам велики неща, и сега няма да го направя – категоричен бе той. Обяви, че поема 10 конкретни ангажимента, които са залегнали в управленската му програма и са описани в предизборните брошури, които присъстващите в галерията получиха. След тях: тотално преустройство на жк „Орел“, ремонтиране на 100% на улиците в Разград, изграждане на жилища за социално слаби, изграждане на голям Исторически парк до Абритус, изграждане на Музеен и конгресен център в недовършената бивша сграда на МВР, намиране на решение за ремонта на джамията „Ибрахим паша“ и превръщането й в своеобразен център на ислямската култура и изкуства и други. Като прагматичен човек вече съм направил разчетите за финансовите възможности и източници – увери Бояджиев.

В края на речта си Бояджиев вдигна тост за Разград с чаша бяло вино, „за неговото вековно минало и духовност, които трябва да бъдат съхранени, за да се не превърнат децата ни в безродници, а да имат самочувствие и да се гордеят със своите корени, за всички хора в този край, които ежедневно с труд и интелект го променят, развиват и надграждат, за децата и внуците ни, които след нас ще продължат нишката на времето“.

От Инициативния комитет Бояджиев получи китка здравец и поздрав с любима песен „Излел е Дельо хайдутин“, изпълнена от солистката на Капански ансамбъл Силвия Симеонова.

Денчо Бояджиев Подкрепата на младите хора за мен е щастлив кадем
netinfo