Младеж с книжка от 2 седмици убил възрастния мъж на Витоша
Младеж с книжка от 2 седмици убил възрастния мъж на Витоша / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Младеж с книжка от 2 седмици убил възрастния мъж на Витоша
82145
Младеж с книжка от 2 седмици убил възрастния мъж на Витоша
  • Младеж с книжка от 2 седмици убил възрастния мъж на Витоша

Шофьор с две седмици стаж зад волана е обвинен за убийството на 63- годишния планинар в столицата. Тялото на мъжа беше намерено случайно от туристи на пътя към „Копитото". Той е бил прегазен в понеделник вечерта от „Mерцедес", управляван от 18-годишен младеж.

Тялото на мъжа беше намерено случайно от туристи на пътя към „Копитото". Той е бил прегазен в понеделник вечерта от мерцедес, управляван от 18-годишен младеж. Младият шофьор е опитал да се укрие, но е заловен на границата с Румъния.

Непосредствено преди пътния инцидент момчето е било заедно със свои приятели в заведение в района на Копитото, където компанията се е почерпила. Дали шофьорът е употребил алкохол, засега няма информация, но със сигурност той е карал с несъобразена скорост. Това в комбинация с мократа пътна настилка, както и острият завой в района на инцидента, са станали причина за инцидента с 63- годишния мъж, който се е прибирал от редовната си разходка в планината.

Компанията от колата обаче не е оказала помощ на човека, нито е подала сигнал за случилото се, а вместо това е напуснала местопроизшествието, обясни главният секретар на МВР Георги Костов.

„Категорично не става въпрос за гонка. Говорим за правоспособен от две седмици младеж, на когото някой му е предоставил този не лош автомобил. Бил е в компания на още трима млади хора - двама за 18 години и един на 17 години. Всички тези млади хора са възприели, че е отнет човешки живот. По никакъв начин до задържането на младежа в МВР не е постъпвал сигнал нито от тях, нито от хора, с които са общували след извършеното престъпление", каза Костов.

Главният секретар на МВР обясни, че момчето е задържано на влизане в страната на ГКПП "Дунав мост". На практика той е успял да влезе в Румъния. „Дали е решил да се връща, дали е знаел, че го издирваме, дали е имал намерение да се предаде на правосъдието, е процес, който ще бъде разследван в рамките на съдебното дело, което ще се води срещу него", каза Костов.

Зам. градският прокурор на София Чавдар Ангелов обясни, че 18-годишното момче е заловено на границата, заедно с баща си, който му е помогнал да се укрие.

Автомобилът, с който е прегазен 62-годишният мъж, е собственост на родителите му и е открит в автомобилен сервиз в столичния квартал "Надежда", където е трябвало да бъдат ремонтирани и заличени щетите от катастрофата.

За разлика от успешното разследване на този инцидент, приключило само за три дни, от МВР съобщиха, че нямат никакъв напредък около разкриването на убийството на Георги Игнатов. 16-годишният ученик от Търговско-банковата гимназия беше намушкан посред бял ден в столичната "Борисова градина" преди повече от 4 месеца. Разследващите обясниха, че по случая продължава да се работи активно, но се оплакаха от липсата на обществено съдействие.