Единадесет от пострадалите вчера във верижната катастрофа на магистрала "Хемус," остават на лечение в болница. Петима, сред които и едно дете, остават в болница "Пирогов", съобщиха от лечебното заведение. Всички са в стабилно състояние, днес им предстоят нови изследвания. Няма непосредствена опасност за живота им. В болница "Света Анна" остават четирима от ранените, сред които една бременна жена, всички без опасност за живота.

Шест души са настанени в „Пирогов", от които един е за лицево-челюстна хирургия, един - за детска неврохирургия и четирима души за травматологичните клиники, обясни пред Нова телевизия травматологът доц. Асен Балтов. Тяхното състояние е стабилно, на трима предстоят операции.

В болница "Света Анна" са докарани петима от пострадалите. Четирима са хоспитализирани. Двама от тях са в по-тежко състояние, предстоят им оперативни интервенции.

"Единият е с черепно-мозъчно и гръдно-коремна травма, с фрактура на ребрата и крайник. Неговото състояние е стабилизирано. Друг мъж е с гръбначно-мозъчна травма, с фрактура на прешлени. И неговото състояние е стабилно", обясни директорът на болницата д-р Славчо Близнаков.

Там е настанена и бременна жена за наблюдение. Няма проблем с нейното състояние.

В "София Мед" са на лечение двама, които също са в стабилизирано състояние и без опасност за живота.

Възстановиха движението през тунела "Витиня"

При тежка катастрофа с участието на десетки коли в тунела „Витиня" на магистрала "Хемус" трима души загинаха, а 14 бяха ранени, като сред тях е дете и бременна жена. Инцидентът предизвика километрично задръстване, в което попада и линейка с донор, бързаща за животоспасяваща операция.

Наложи се колите да бъдат изваждани от тунела, движението беше преустановено, а трафикът в продължение на часове се пренасочваше по стария път между София и Ботевград.

Движението през тунела „Витиня" бе възстановено над 13 часа след тежката катастрофа.

Участник в тежката катастрофа във "Витиня": В тунела беше ад (ВИДЕО)

Според МВР причина за инцидента е несъобразена скорост и неспазване на дистанция. Очевидци обаче твърдят, че в продължение на няколко километра преди тунела е имало разлято гориво.

Десетки коли се удариха в тунела Витиня, трима души загинаха (ВИДЕО/СНИМКИ)

Образувано е досъдебно производство срещу неизвестен извършител. Търси се основната причина за катастрофата.

Източник: Novanews.bg